Spring til indhold

BRUG FOR “KRYDDERI”? – VOR SKULPTUR!!!

HVAD MED LIDT KRYDDERI?

urter

Næste år skal Sønderborg huse op mod 40.000 spejdere. Ved den lejlighed har Landsbyforum besluttet, at bidrage til forplejningen med krydderurter. 

urtepalle

Disse skal dyrkes rundt om i Landsbyerne i såkaldte “pallehaver”, som kommunen har fået lavet (se billedet). I 2017 bliver pallerne så transporteret ud på spejderlejren (skydeterrænet på Kær).  

HAN har valgt at få 2 pallehaver op at stå på P-pladsen. Disse krydderurter vokser i år på prøve og landsbyborgerne kan derfor frit køre forbi og tage en dusk frisk krydderi med hjem i hele 2016. Der er små skilte, der fortæller, hvad der er hvad. Kør endelig forbi og se, om der er noget, du kan bruge.
PS: I øjeblikket skal den ene have service,
så alt står i en pallehave  i øjeblikket….

skulptur

HOV – HVOR BLEV DEN LIGE AF?

Sønderborg Landsbyforum har fået lavet en række skulpturer af kendte kunstnere under temaet “FREMMED ART”. Der er 8 af slagsen, som kommer til at vandre rundt i landsbyerne. Som de fleste nok har bemærket, har vi haft en skulptur stående de sidste par år: 
”Sønderborg House” af den canadisk/amerikanske Robert Harrison. 
Gennem mere end 30 år har den verdenskendte teglstens-kunstner Robert Harrison udforsket materialerne keramik og tegl. I de senere år har han søgt inspiration hos teglvirksomheder fra hele verden for at finde ind til teglets oprindelige sjæl – og hans kreativitet har givet ham tilnavnet: ”USA’s svar på Bjørn Nørgaard”. Inspirationen til dette værk har Robert Harrison fundet i Sønderborg områdets lange tegltradition.

Imidlertid udløb perioden her i maj måned og skulpturen er nu rykket ud til Mommark. Da vi har en del flere landsbylaug, end 8, må vi derfor vente 2 år på at få en ny skulptur. Nærmeste skulptur findes nu i Elstrup, som mange måske har bemærket.

Soklen står lige nu fri, så har du et andet skulptur eller lignende, så kontakt HAN. Vi arbejder lige nu med en plan for vores vejforløb igennem “de 3 landsbyer”, hvor blandt andet skulpturer ved P-pladsen er en af idéerne – gerne lokalt fremstillet. Så giv os et praj!!

 Poul Harald Holm

 

Del på Facebook