Spring til indhold

Hverdagens helte

På en tur rundt i sneen i går fredag den 29. januar havde jeg mit kamera med. Der var lagt op til fantastiske billeder af landskabet der blev pudret af sne, så alle spor var dækket.

Turens mål var en rundtur i Rumohrsgård Dyregave. Bedre vejr kunne ikke findes. Det var stille og snenfnukkene dalede langsomt ned fra himlen.

Der var ikke spor af andre der havde været i skoven den dag, men der var også kun få spor af dyr i skoven, for sneen faldt så tæt at alt blev udvisket.

På vej hjem fra skoven var folk i gang med forskellige gøremål. En indkørsel blev skovlet fri så bilen kunne komme ud, og aviser blev hentet i postkassen.

I mellemtiden var cykelstien blevet fejet, så man kunne gå på den som så mange andre gør. Cykelstien er mere end en Cykelsti. Den er en forbindelse mellem mange mål i de tre landsbyer som ligger langs cykelstien.

Videre fremme bliver et par børn trukket af deres mor på en pink plastikkælk. De nyder sneen, vil gerne spise af den, men bliver stoppet af mor. Vi snakkede lidt om denne hjemmeside og opfordrede til at komme til fællesspisning på mandag.

Mens vi står og snakker kommer endnu en slæde hen imod os. På slæden stå en pose varer fra Fakta i Augustenborg. Jutta, som trak slæden fortalte at hun var taget til Augustenborg for at købe ind og ville tage bussen hjem. Jutta ventede en halv time ved stoppestede. Så fortalte andre at bussene ikke kørte mere. Jutta begyndte så på at gå hjem med sin pose varer. Ved Lillemølle blev en dame blød om hjertet og lånte Jutta en blå en slæde. Det gik nu nemmere. Her fra enden af Søndergade var der ikke så langt hjem for Jutta med sine varer fra Fakta.

Denne vinter vil blive en vinter der vil blive snakket om de næste mange mange år.

Jeg husker tydeligt mange af de vintre hvor snevejret har været en udfordring. Det var som om at vintrene var strengere før i tiden og det var oftere at der var meget sne.

Det kunne være spændende hvis borgerne i vores område ville fortælle om disse vintre med meget sne. Send et indlæg og billeder til mig, så lægger jeg det på hjemmesiden eller få selv et brugernavn og kodeord. Hjemmesiden her er for alle. Venlig hilsen Anders Brandt

Del på Facebook